Pecarian Belum Selesai

Norlia Abdullah, majidin wassilin, norliha Mohd Noor,Beechee Hamisah, Asnian Ayub Daud, Mahiran Mohd, Zuraidah, norwati hussin, Latifah Diasin,Rahana Ismail, Hamizan Shaffain, Rokian Che Mamat, Rasimah Abd Momen, dan Fadzilah Mohamad
Sesiapa yang ada contact dengan penama di atas tolong maklumkan kepada blogmaster- TQ

Rabu, Disember 17, 2008

Sarawak Bumi Kenyalang/Jupe Saing

Assalamualaikum, maaf ada teknikal error.Awal cuti 15 hingga 17 nov kawan skuarga telah terbang ke Bumi kenyalang naik belon Air Asia.Bukan apa untuk anak2 mendapat pengalaman naik kapal terbang sambil2 mencari pengetahuan dan pengalaman di tempat org. Tak rugi kalu gi sana tempatnya menarik.Satu bandar yg tenang dan cool tak spt JB atau Kl.Kucing di bahagi 2. Kucing Utara(Kaum Cina) dan Kucing Selatan (kaum Melayu) Kucing Selatan lebih luasdan padatpenduduk dpd Utara15 hb jam 12.45 tgh berangkat dr KLIA tiba 2.15 ptg di Kucing. Sampai si sana trus jalan meninjau bandaraya Kucing.menuju Muzium Negeri.Bermalam di Harbour View berdekatan Water Front.Kalu nak makan jln pintas naik sampantambang 50 sen.Makanan OK selera kita org Semenanjung yg masak.Tetapi tmpat lain bukan selera kita.Kebanyakannya masak air tak pedas.16 hb pergi ke Sarikin daerah Bau bersempadan Kalimantan Indonesia.Lokasi utk shopping sama spt Rantau Pjg dan Odg Besar.Kalau org pompuan gi rambang biji mata byk pilihan barang2.Awas jgn smpai tertipu mesti pandai tawar menawar.Peniaga org Indonesia.Perjalanan nak ke sana satu jam setengah 70kmdr bdr Kucing.Lepastu gi KG Budaya Swak terlatak d antara Gng Sejinjan dan Gng Santubong.Disyorkan gi disana tak rugi blh mengenali pelbagai ethnik dan budaya org Swak.Disajikan dgn persembahan setiap ethnik Kaum Penan Iban ,Melayu Melanau dll. Singgah di pasar tani daerah Bau satu makanan biasa dimakan oleh kaum Melanau dan Dayak iaitu ulat Gendong/Sagu.Byk dijual kawan nak cuba juge tp tak tergamok nak make pegang je.Slpas tu kawan gi kilang membuat KEK LAPIS terlatak di KG Gersik di Bandar Kucing.Pelbagai rasa dan warna harga RM10 satu.Mlm jupe Sabang sembang2 .Dia dah Master anak 3 Fizikal berubah dulu pendiam skrg byk mulut.17 hb sblum berangkat jupe Suzanna unit D .lamo tak jupe byk cerita .Dia ambil Master d UPM. Anak pun 3. Fizikal berubah dulu comel loni comel lote,,,,,,,. Pahtu kawan gi ke kilang buat PASU SWAK dan beli Ikan TERUBOK. Jam 11.30 berangkat pulang....22 dan 23 ganu dan Klate. Jupe saing lamo di Paka jupe Che Husin makan mlm di sana. Tak sedor jam pukul 9.30 masih lagi sembang2 byk cerite le.. 1.00 pagi sampai di Besut bermlm rumah saing.Esok pagi phone POK NIK ISMAIL jupe di Selising Pasir Puteh sarapan pagi nasi kerabu.Pahtu gi Kg Bayam KB rumah warih2 kawelah. Pkl 12 tgh Affendy Ghazali unit B saing sebilik rumah sewa.Make tghari.Sedap weh lamo tak make makanan Klate.....4.00ptg baru kelek sampai di Jasin pkl 2.30 pagi..penat weh rasonya......Dlm perjalanan gi dan balik hujan tak henti2...Wassalam Slamat berjupe d Ganu

3 ulasan:

che tun berkata...

Ya ampun, Mezee, edit ckit lah weh post ko nih, kawe tak cukup nafas bacanye. Mana noktah, tang mana nak berenti. Buat perenggan ckit deh sbb yg baca pun bukan muda2 pun lagi. Kawe sampai kena pakai mata 4, masih pusing2 baris hok mana se dah dibaca. Tapi bolehlah faham sinopsis lawatan ko tuh...jangan mara ha....jealous gue sbb che abg gue asyik postpone je nak ke sana

fashion jewelry berkata...

can u leave ur phone number to me???

Tanpa Nama berkata...

fj...u nak no meezee ke che tun