Pecarian Belum Selesai

Norlia Abdullah, majidin wassilin, norliha Mohd Noor,Beechee Hamisah, Asnian Ayub Daud, Mahiran Mohd, Zuraidah, norwati hussin, Latifah Diasin,Rahana Ismail, Hamizan Shaffain, Rokian Che Mamat, Rasimah Abd Momen, dan Fadzilah Mohamad
Sesiapa yang ada contact dengan penama di atas tolong maklumkan kepada blogmaster- TQ

Rabu, Ogos 20, 2008

Panaaasss!

Alahai korang ni, boleh tahan juga ek? Geliati kawan baca kenyataan provokatif Mas dan pasal bengkeng ii. Publishlah nama kok ye pun. Takde sape pun nak hentam w/p dlm lucu ade lu$#@#.

Bagi kawan semua org ade pandangan sendiri tapi kalu boleh jgn sampai nampak sgt berat sebelah atau menidakkan keupayaan mana2 pihak. Kawan lebih suka ambil jalan tengah bagi mengelakkan silap faham serta rasa tak puashati. Kawan berpendapat siapa pun ketua, sama ada dia bengkeng atau tegas atau lemah, dia tetap perlu dihormati. Bayangkan kalau kita berada di tempatnya dan tidak dihormati anak buah. Terasa kan?

Mas, pandangan Mas tu bersifat peribadi dan tak sepatutnya ada sesiapa berasa sbb itu ikut pengalaman sendiri kan? Pengalaman kak pula berbeza. Kak bertugas dengan 6 org bos setakat ini di 3 sek. Beza sgt dgn Mas tapi kak tak boleh kata bos perempuan lebih baik atau huru hara. Setiap bos sama ada lelaki atau wanita ada kelebihan dan kelemahan masing2. Yang penting adalah bgmn cara kita berhadapan dgn mrk. Tegas atau bengkeng camana pun, kalau komunikasi kita ok (bukan ampu), okey je deme tu.

Tapi kalau kita dah komunikasi ok, tapi deme masih nak tunjuk bengkeng juga, buat tak tau atau tak faham je. Dah penat marah atau sakit ati tu nanti, dorang tu cari gak kita balik utk buat keje. Cam kita dgn anak isteri atau suamila, kalau deme bercakap dlm nada hormat dan sopan, takkan kita nak bertegas tak tentu pasal. Ala, bukan tak biasa buat adegan pujuk memujuk sama ada suami isteri atau anak2 dgn kita kan?

Ida, menurut kamus dewan (kah3!!!, jgn marah sbb ini tempat rujukan bahasa kita yang paling tepat) tegas bukan bengkeng. Bengkeng tu cam kata kak sebelum ini adalah garang @ bengis sedangkan tegas tu bermakna tetap pendirian. Cuma bahasa pasar kita kalau nampak org kurang mesra mula kita tafsir bengkeng.

Kak setuju juga dgn pandangan Ida pasal pasangan. Yelah, Allah dah pasang2kan kita. Pandai2 bawa diri, jgn asyik tuduh menuduh satu sama lain bengkeng. Apa yang penting? Kerjasama!!!(kata wonderpets). Kalau tak nak pasangan kita bengkeng, kita pun kena buat perkara yg samalah supaya hidup rukun. Ni asyik2 pikir nak cari no 2,3. Korang dapat lebih drp satu nanti, taulah korang langit tinggi rendah camana nak handle dua dapur. Tapi kalau dapat handle dgn baik, wa tabiklah. Cuma apa yg boleh dikata takut luar je cantik, dalam berkudis sakit jiwa. Kik3...Dah byk eden tengok suami tak terurus sbb ada byk bini. Apa boleh kita buat? Buat bodoh jele...ok dipersilakan panel seterusnya. Babai...Roger n out!
...che tun

Tiada ulasan: